ŞEHRİYE SALATASI

Son dönemde sık sık şehriye salatası tarifleri ile karşılaşıyorum.
Bende yıldız şehriye ile bezelyesiz, garnitürlü olarak hazırladım.
Farklı renklerde olması için yıldız şehriyenin yarısını kavurup, yarısını haşlayarak salatamı hazırladım.
Kavrulduktan sonra haşlanan şehriyeler kahverengi, kavrulmadan haşlanan şehriyeler bembeyaz oldu.
Şehriye, makarna hamurundan olduğu için seve seve yendi.
Bu salatayı arpa şehriye ile de hazırlayabilirsiniz.
İçinde tavuk bulunan tel şehriye salatası, yoğurtlu arpa şehriye salatası deneyeceklerim arasında bulunuyor.
"Afiyetle Kalın"
ŞEHRİYE SALATASI;
Malzemeler;
2 su bardağı yıldız yada arpa şehriye,
1 su bardağı konserve mısır,
2 adet taze soğan,
2 adet kırmızı biber,
6-7 sap maydanoz,
1 adet büyük boy havuç,
1 çay baradağı sıvı yağ, tuz.
Yapılışı;
Şehriyenin yarısını teflon tencerede sıvı yağ ile kavurun.
Şehriyenin rengi kahverengiye dönünce içine 2-3 su bardağı su ilave edin.
Kaynamaya başlayan suyun içine paketin diğer yarısında ki şehriyeyi ve zar boyutunda doğradığınız havucu ve tuzunu ekleyin.
Suyunu çekip haşlanan havuç ve şehriyeyi süzün, üzerinden çok az su geçirip, iyice süzülmesini bekleyin.
Süzülen şehriyeye, mısır, incecik doğranmış taze soğan ve maydanoz, zar büyüklüğünde doğranmış kırmızı biberleri ve sıvı yağı ekleyin.
İyice karıştırdığınız salatayı büyük bir servis tabağında servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Yorum Gönder

0 Yorumlar