TEPSİ BÖREĞİ

TEPSİ BÖREĞİ




MALZEMELER:
•5 tane yufka
•3 tane yumurta
•1 su bardağı yoğurt
•1 su bardağı sıvıyağ
•100 gram erimiş tereyağı veya margarin
•1 su bardağı su

İç Malzemesi İçin:
•Peynir (eriyen bir cins olmalı ben ezine kullandım )
•Maydanoz

YAPILIŞI:
Bir kasede su ile yumurta,yoğurt,sıvıyağ,erimiş tereyağı veya margarin çırpalır.
Fırın tepsisi yağlanır.
1. yufka serilir üzerine harca batırılmış başka bir yufka serilir.
Tekrar üzerine yeni  bir yufka serilir.
Harçtan bir miktar sürülür
Üzerine 1 yufka daha  serilir İç malzemesi konur.
Diğer yufkalarıda aynı işlem yapılarak üzerine soslanarak serilir.
Biraz bekletilir, dilimleyerek  kalan sos üzerine dökülür.Bu haliyle 1,2 saat dolapta bekletilir.
Isıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar