TATLILAR
YUNAN TATLISI
Dip not : Ankara da olupta benim gibi bilmeyenler için Başkent Hastanesi'nde doktorların hastaya yaklaşımı ve güler yüzlü olmaları,Halkla ilişkiler çalışanlarının güleryüzü ve yardım severliği temizliği,temizlik ve hijyeniyle çok hoşumuza gitti.
- Malzemeler
4 yumurta - 1 nescafe fincanı ekmek kırıntısı yada galeta unu
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- yarım su bardağı şeker
- 2 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- Şerbeti için : 2 türk kahvesi fincanı şeker,3 türk kahve fincanı su.
- Üzerine :1 su bardağı süt,1 paket krem şanti.
Öncelikle şerbetimiz için şeker ve suyu tencereye koyup ocağa alalım,sadece şeker eriyene kadar bekletelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Şerbetimiz kaynayıp kıvam almayacak.
Yumurtalarımızı çukur bir kaba kırıp şeker ekleyelim ve çırpalım sırasıyla sıvıyağ,ceviz,ekmek kırıntısı,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip orta büyüklükteki fırın kabımıza dökelim.175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirip fırından çıkaralım,soğuk şerbetimizi üzerine dökelim. Soğuduktan sonra üzerini krem şanti ile süsleyelim.
Afiyet olsun
Yorum Gönder
0 Yorumlar