KURUYEMİŞLİ SEMİZOTU SALATASI

Cuma günü semt pazarına gittiğim zaman tezgahlarda semizotu ve kuzukulağı bulunmasına çok şaşırdım.
Sıcak havalarda pazarda ki yerini alan bu yeşillikler, havanın soğumasıyla ortadan kalkmışlardı.
Bu hafta hava soğuk olmasına rağmen, hemen hemen bütün tezgahlarda semizotu ve kuzukulağı vardı.
Semizotunu salata olarak, yemeğinden daha çok severim.
Yaz aylarında sık sık salata ve yemek olarak masamızda ki yerini aldı.
Salata olarak hep yoğurtlu hazırlıyordum ama son dönemde kuruyemişli olarak hazırladım ve kavrulmuş fıstığın tadının bu salataya çok yakıştığını fark ettik.
Kavrulmuş olarak fıstığı, salatanın içinde ilk kez yedim.
Kesinlikle son olmayacak ve sık sık kavrulmuş dolmalık fıstığı salatalarıma eklemeye devam edeceğim.
"Afiyetle Kalın"
KURUYEMİŞLİ SEMİZOTU SALATASI;
Malzemeler;
1 bağ semizotu,
1 çay bardağı dolmalık fıstık,
1 çay bardağı ceviz içi,
1 çay bardağı mısır konservesi,
10 adet cherry domates,
Tuz, zeytinyağı.
Yapılışı;
Semizotunun yapraklarını, üstteki körpe dallarını koparın.
Bol su ile yıkayıp, temizleyin ve iyice süzün.
Teflon tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ile dolmalık fıstıkları kavurun.
Ceviz içlerini fazla küçültmeden ufalayın.
Süzülen semizotu yapraklarını servis tabağına alın.
Mısır konservesini, ceviz içini, dörde bölerek kestiğiniz cherry domatesleri ve tuzunu da ekleyin.
Üzerine kavurup soğuttuğunuz fıstıkları (yağı ile birlikte) dökün.
"Afiyet Olsun"

Yorum Gönder

0 Yorumlar