ALİ NAZİK

Ali Nazik közlenmiş patlıcan ile yapılan nefis bir yemek.
Tek zorluğu patlıcanları közlemek.
Ben patlıcanları direkt ocağın üzerinde közlüyorum.
Fırınım doğalgazlı olduğu için en az yarım saat kendisini ısıtması lazım sonra içindekini pişirmesi de bir o kadar uzun sürdüğü için ocakta közlemek benim için daha pratik ve çabuk oluyor.
Patlıcanları közlerken daha çabuk pişmesi için çatalla delmeyi unutmayın.
"Afiyetle Kalın"
ALİ NAZİK;
Malzemeler;
1 kilo patlıcan,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
300 gram kıyma,
1 adet kuru soğan,
2 adet sivri biber,
1 adet kırmızı biber,
1 adet domates,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz, karabiber, zeytinyağı.
Üzerine;
2 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağ,
İsteğe bağlı kırmızı toz biber.
Yapılışı;
Soğanları çok küçük doğrayarak, 5-6 kaşık zeytinyağında kavurun.
Yine küçük doğradığınız sivri ve kırmızı biberleri, domatesi ilave edin.
Son olarak kıymayı ilave edin ve tuz, karabiber, istediğiniz baharatları ve salçayı ekleyip, pişirin.
Patlıcanları yıkayın ve çatalla üzerini 4-5 yerinden delin.
Ocağın üzerine yerleştirin ve arada bir çevirerek iyice pişmesini sağlayın.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve bıçakla çok küçük olarak kesin.
İsterseniz mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Patlıcanlara tuz ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip, karıştırın.
Patlıcanları, çırpılmış sarımsaklı yoğurdun içine ekleyin.
Servis tabağına hazırladığınız yoğurtlu patlıcanları yerleştirin.
Üzerine kavrulmuş kıymayı yerleştirin.
Son olarak kızdırılmış tereyağ dökerek, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Yorum Gönder

0 Yorumlar