TAVADA HAMSİ

Hamsi tavanında tarifi mi olurmuş diyebilirsiniz.
Zaten bu yazıda benim amacım tarif vermekten daha çok tavadan bahsetmek : )


*Tava resmi internetten alınmıştır.


Çevirmeli kapağı olan tavalardan kullanıyor musunuz?
Ben 4-5 aydır kullanmaya başladım.
Balık, özelliklede hamsi ve istavrit gibi küçük balıkları kızartırken bunca yıldır boşuna çile çekmişim.
Dümdüz olan kapak sayesinde bütün balıkları aynı anda çevirebiliyorsunuz.
Üstelik çok az yağ ile bütün balıkları kızartabiliyorsuz.
Bence bu tava her mutfakta bulunması gereken demirbaş bir ürün.
Börek pişirirken de çok işe yarıyor.
Tabi koku açısından balık ve börek tavalarının ayrı ayrı olmasında fayda var.
"Afiyetle Kalın"
Diğer hamsi tariflerim için, bakınız;
Hamsili (tencerede) Pilav

Hamsili (tepside) Pilav

Hamsi Şiş

Hamsi Buğulama

Sebzeli Hamsi

TAVADA HAMSİ;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
1 su bardağı mısır unu,
5-6 kaşık zeytinyağı, tuz.

Yapılışı;
Hamsileri temizleyin.
Yıkayıp, süzün, tuzunu ekleyip, karıştırın.
Balık tavasına 2-3 kaşık zeytinyağ dökün.
Mısır ununa buladığınız hamsileri tavaya dizin.
Balık tavasında önce bir tarafını kızartın.
Tavanın kapağına çevirdiğiniz hamsileri tekrar tavaya kaydırmadan önce tekrar 2-3 kaşık yağ ekleyip, hamsileri kapaktan tavaya doğru kaydırın.
Diğer tarafınıda pişirdikten sonra servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Yorum Gönder

0 Yorumlar