TEREYAĞLI TAZE FASULYE

Taze fasulyeyi yaz aylarında çok sık tüketiyoruz.
Ne yazık ki taze fasulyenin patlıcan kadar pişirme yöntemi yok.
Fasulye için yapabileceğiniz tarifler sınırlıdır.
Zeytinyağlı, yumurtalı, kıymalı, etli, dizme, dible, turşusu, kurusu,
10 gün önce yazlık sebzeleri son kez alıp, pişirdim.
Aldığım yazlık sebzelerden biriside çalı fasulye idi.
Bu sefer fasulyeyi ilk kez annemde yediğim usulde tereyağlı olarak hazırladım.
Tereyağına pul biber ve kuru nane ekleyebilirsiniz.
Kızdırılmış tereyağının etkisi ile mantı yediğinizi bile zannedebilirsiniz, yavan bir tadı olduğunuda düşünebilirsiniz.
Ben mantı yediğini düşünenlerdenim : )
Kızım yavan buluyor, onun için aynı fasulyeyi bol soğan ve domatesle kavurup, yumurtalı olarak hazırlıyorum.
"Afiyetle Kalın"
TEREYAĞLI TAZE FASULYE;
Malzemeler;
500 gram taze fasulye,
2-3 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz.
Yapılışı;
Taze fasulyelerin başlarını koparıp, kılçıklarını temizleyin.
Kaynayan tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Servis tabağına alıp, eriterek kızdırdığınız tereyağını üzerine dökün.
Tereyağının içine pul biber ekleyebilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Yorum Gönder

0 Yorumlar