ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 adet orta boy soğan
- 2/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 havuç
- 1 adet ufak boy patates
- 1 adet portakal
- 3 yemek kaşığı bezelye (Ben Tamek konserve kullandım)
- su
- tuz
- 2 adet kesme şeker
- üzeri için doğranmış kereviz yaprağı
Kerevizi özellikle çok büyük seçmemiz , rahat çanak şekli vermemiz için önemli.
Kerevizi soyup yıkayıp, ortadan ikiye bölüyoruz. Diğer malzemeleri hazırlarken kararmaması için içine limon sıktığımız su dolu bir kasede bekletiyoruz.
Soğanı çok ufak doğrayıp hazırlıyoruz. Patates ve havucu da minik küpler halinde doğrayıp bekletiyoruz.
Zeytinyağını tenceremize alarak soğanları soteliyoruz. Sonrasında patates ve havuçları ilave ederek bir müddet kısık ateşte beraberce kavuruyoruz. Sonrasında limonlu suda beklettiğimiz kerevizlerin ortalarını bir kaşıkla oyarak kase görünümü veriyoruz. Hazırladığımız iç harcını bunların içine doldurup tenceremize oturtuyoruz.
Portakalın suyunu sıkıp tencereye ilave ediyoruz. Kerevizlerin yarı beline kadar gelecek şekilde su katıp , tuz ve şekerini ekliyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 30 dk kadar pişmeye bırakıyoruz.
Kerevizler pişince servis edeceğimiz tabağa alıp, üzerlerine doğranmış kereviz yaprağı koyarak süslüyoruz.
Afiyetle,
Yorum Gönder
0 Yorumlar