ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Kurban bayramı arifesinde sebzeli tarif. Nasıl bir çelişki? Yok değil, kanımca denge kuruyor aslında.
Nedir bu 4 günde yapılacaklar?
-Öpülesi eller öpülecek.. Bir yan yine yarım kalacak, alışan benlik bunu yadırgamayacak.
-Saat kurulmayacak, bu yorgun beden kaçta kalkmak isterse o zaman ayaklanacak.
-Az yenecek çok konuşulacak, bol keseden yeme eylemi gafletine düşmemeye gayret edilecek.
-2 hazinenin doğumgününe hazırlanacak, öpücük birikimi yapılacak.
-Süprizin büyüğü hazır, bayram dönüşü size anlatılacak :)
-Olursa accık uzağa gidilecek, İstanbul'a başka yerden , uzaktan bakılacak !
Hepinize keyifle geçireceğiniz bir bayram diliyorum !
Gelelim tarifimize...
Malzemeler: (2 kişilik)
  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 havuç
  • 1 adet ufak boy patates
  • 1 adet portakal
  • 3 yemek kaşığı bezelye (Ben Tamek konserve kullandım)
  • su
  • tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • üzeri için doğranmış kereviz yaprağı

Kerevizi özellikle çok büyük seçmemiz , rahat çanak şekli vermemiz için önemli.

Kerevizi soyup yıkayıp, ortadan ikiye bölüyoruz. Diğer malzemeleri hazırlarken kararmaması için içine limon sıktığımız su dolu bir kasede bekletiyoruz.

Soğanı çok ufak doğrayıp hazırlıyoruz. Patates ve havucu da minik küpler halinde doğrayıp bekletiyoruz.

Zeytinyağını tenceremize alarak soğanları soteliyoruz. Sonrasında patates ve havuçları ilave ederek bir müddet kısık ateşte beraberce kavuruyoruz. Sonrasında limonlu suda beklettiğimiz kerevizlerin ortalarını bir kaşıkla oyarak kase görünümü veriyoruz. Hazırladığımız iç harcını bunların içine doldurup tenceremize oturtuyoruz.

Portakalın suyunu sıkıp tencereye ilave ediyoruz. Kerevizlerin yarı beline kadar gelecek şekilde su katıp , tuz ve şekerini ekliyoruz.

Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 30 dk kadar pişmeye bırakıyoruz.

Kerevizler pişince servis edeceğimiz tabağa alıp, üzerlerine doğranmış kereviz yaprağı koyarak süslüyoruz.

Afiyetle,

Yorum Gönder

0 Yorumlar