ŞİŞTE SOSİSLİ MİLFÖY

Dün kızkardeşim Tuğba'nın oğlu Efe'nin doğum günüydü.
Bende, bizde toplanmayı teklif ettim.
Mönüyü belirlerken bazı tariflerin çocuklara uygun olmasına dikkat ettim.
Bu tarifi kürdanla ve tek dilimlik olarak hazırlıyordum.
Dün daha göz alıcı gözükmesi için şişlere dizip, portakala batırıp, servis yaptım.
*Üstteki resim, dünkü doğum günü masamız, ayrıntıları yakında yayınlayacağım.
Şişte sosisli miföyün çocuk doğum günleri ve kahvaltı masaları için değişiklik arayanlar için uygun bir tarif olduğunu düşünüyorum.
"Afiyetle Kalın"

ŞİŞTE SOSİSLİ MİLFÖY;
Malzemeler;
500 gramlık milföy hamuru,
Not;
Kalabalık misafir için yapacaksanız milföyü 1 kiloluk almanızı öneririm.
10 adet uzun sosis,
10-15 adet çöp şiş,
Servis için;
2 adet portakal.
Yapılışı;
4 adet milföy yaprağını kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde yanyana dizin.
Merdane ile üzerinden geçerek kenarlarının birbirine yapışmasını sağlayın.
Elde ettiğiniz geniş milföy hamuruna 2 yada 2,5 adet sosisi yanyana dizin.
Sıkıca rulo yapın ve 1-2 santim genişliğinde kesin.
Ben beyaz olması için yumurta sürmedim ama nar gibi kızarmış olması için yumurta sürmek isterseniz kestiğiniz parçalara yumurta sarısı sürün ve şişlere, yukarıdan aşağıya doğru dizin.
Bir şişe 3-4 adet sosisli milföy geçirip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında milföyler kızarana kadar pişirin.
Portakalları ortadan ikiye kesin.
Alüminyum folyo ile kaplayıp, servis tabağına yerleştirin.
Pişen milföylü şişleri portakallara batırıp, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Yorum Gönder

0 Yorumlar