EKLER PASTA

Hafta sonu arkadaşlarımız için yaptığım ekler pasta. Hazır aldığımı sandılar ama yanıldılar :) Yapımı çok basit ve sonuç harika. Bir kısmını ekler,bir kısmını da profiterol olarak hazırladım.Profiterol resimleri bir sonraki yazımda.Gelelim tarife...
.
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
1 su bardağı un
2 yumurta
1 fiske tuz

Krema:
1/2 lt süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
.
Üstüne çikolata sosu (Dr.Oetker'in hazır çikolata sosu 2 bardak sütle hazırladım)
.
Önce krema malzemeleri bir tencerede karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir,soğumaya bırakılır.Tencereye 1 bardak su konup kaynatılır. (tercihen teflon tencere) Sıvı yağ eklenir. Yavaş yavaş un eklenip karıştırılır.Bu şekilde 5 dakika pişirilir.Altı kapatılır.Ilınınca tek tek yumurtalar eklenip mikserle karıştırılır. Hamura elle ya da krema sıkma torbasıyla şekil verilir. (Parmak parmak şekillendirirseniz ekler,küçük toplar yaparsanız profiterol oluyor) Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Ilındıktan sonra sandviç gibi ortalarından kesilip aralarına krema konur.Çikolata sosu tarifine göre hazırlanıp soğutulur. Servis yapılırken üzerlerine dökülür.Hindistan cevizi ile süslenir.
.
Ekler pastalarımı P.D.Ç.S. 46 ya ev sahipliği yapan Nurmutfakta'ya yolluyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar