Ana Yemekler
Hasanpaşa Köftesi
HASANPAŞA KÖFTESİ
MALZEMELER:
•500 gram orta yağlı kıyma
•1 tane kuru soğan
•1 tane yumurta
•Bir kaç dilim bayat ekmek içi
•Tuz
•Baharat
Püresi İçin:
•2 tane patates
•2 çorba kaşığı tereyağı
•Tuz
•Süt
Salçalı Sosu İçin:
•2 çorba kaşığı salça
•Tereyağı
•Tuz
•Su
YAPILIŞI:
- Kıyma,yumurta,soğan rendesi,tuz ve baharatı karıştırıp iyice yoğurulur.
- Yumurta büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye dizelir.
- Isıtılmış orta ateşli fırında pişirelir.
- Püresi için patatesleri soyup,doğranıp haşlayalır.
- Haşlanınca suyunu süzüp sıcakken içine tereyağı eklenir tuz koyup karıştıralır.
- Sütle koyu kıvamlı bir püre hazırlanır.
- Salçalı sos için tencereye salçayı ve yağı koyup kavurulur.
- Tuz ve 3 su bardağı su koyup bir iki taşım kaynatılır.
- Kızaran köfteleri fırından çıkartıp üstüne salçalı sosu döküp,patates püresi konur.
- Tekrar fırına verip püre kızarana kadar fırında bekletilir.
- Afiyet olsun.
Yorum Gönder
0 Yorumlar