Hasanpaşa Köftesi


HASANPAŞA KÖFTESİ


MALZEMELER:
•500 gram orta yağlı kıyma
•1 tane kuru soğan
•1 tane yumurta
•Bir kaç dilim bayat ekmek içi
•Tuz
•Baharat
Püresi İçin:
•2 tane patates
•2 çorba kaşığı tereyağı
•Tuz
•Süt
Salçalı Sosu İçin:
•2 çorba kaşığı salça
•Tereyağı
•Tuz
•Su
YAPILIŞI:
  • Kıyma,yumurta,soğan rendesi,tuz ve baharatı karıştırıp iyice yoğurulur.
  • Yumurta büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye dizelir.
  • Isıtılmış orta ateşli fırında pişirelir.
  • Püresi için patatesleri soyup,doğranıp haşlayalır.
  • Haşlanınca suyunu süzüp sıcakken içine tereyağı eklenir tuz koyup karıştıralır.
  • Sütle koyu kıvamlı bir püre hazırlanır.
  • Salçalı sos için tencereye salçayı ve yağı koyup kavurulur.
  • Tuz ve 3 su bardağı su koyup bir iki taşım kaynatılır.
  • Kızaran köfteleri fırından çıkartıp üstüne salçalı sosu döküp,patates püresi konur.
  • Tekrar fırına verip püre kızarana kadar fırında bekletilir.
  • Afiyet  olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar