Zeytinyağlı Yeşil Fasulye

Fasulyenin zamanı geçmeden bir yandan dolaba koymaya devam ederken bir yandan da taze taze yemek istiyorum.Bu nedenle haftada en az bir kez yapmaya çalışıyorum dün öglen saatlerinde bugun ne pişirsem diye düşünürken dolapta fasulyeler dikkatimi çekti hemen ayıklayıp pişirdim .Bakalım nasıl yapmışım
Malzemeler :
  • Yarım kilo yeşil fasülye
  • 2 adet biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sıcak su
Yapılışı:


Yeşil fasulyeleri tezleyip enlemesine ikiye bıçak ile kesilir.
Yıkayıp üzerine sıcak su dökülüp bir kenarda bekletilir .
Bu sırada pişireceğimiz tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağ alınır.
Doğranmış soğan eklenip kavulur.
Soğanlar pembeleşmeye yakın 1 yemek kaşığı salça, doğranmış sivri biber ve kırmızı biber eklenir.
Biraz kavurduktan sonra doğranmış domates ve incecik rendelenmiş sarımsak eklenir biraz daha kavurulur.
Sıcak suda beklettiğimiz fasulyeler suyu süzlüp tencereye aktarılır .2 dk. daha kavrulur.
1 adet kesme şeker konur.
Üzerine sıcak su eklenerek pişene dek pişirilir .Pişince 1 yemek kaşığı daha zeytinyağı eklenir .
Afiyetle yenir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar