TURŞULAR
KARIŞIK,BİBER VE KORNİŞON TURŞU
Bana göre kışın sofralarımızı zenginleştirir ve hertürlü yemeğin yanına yakışır turşu.
Karışık turşu için : 2 kg.kelek,2 kg. acur,2 kg.yeşil domates,1 kg.havuç,2 kelle sarımsak,3 su bardağı üzüm sirkesi,yeteri kadar turşuluk tuz.
Malzemelerimizin hepsini iyice yıkayalım kelek,acur ve yeşil domatesleri ikiye bölelim, havuçları iri dilimleyelim,sarımsaklarımızı soyup ikiye üçe bölelim.Hazırladığımız malzemelerimizi karışık şekilde aralara sarımsakları atarak turşu kabımıza koyalım.Diğer tarafta derin bir kapta suyun içine iri tuzu atıp eritelim,sirkesini ekleyip karıştıralım ve turşu malzemelerimizin üzerini geçecek şekilde sirkeli suyu dolduralım.Tuzunu ayarlarken,tadına bakın sirke tadının yanında tuzunu biraz keskin hissedin.Malzemelerimiz fazla hissettiğiniz tuzu çekecek.
Biber turşusu hariç diğer turşularım nerdeyse olmuş vaziyette,tadına baktım valla nefis :)
Yapmayı düşünüyorsanız tam zamanı,marketlerde ve pazarda bulabilirsiniz.
Yorum Gönder
0 Yorumlar