Tavuklu Patlıcan Kebabı


Malzemeler;

  • 4 orta boy patlıcan
  • 1 ortaboy soğan
  • 2 adet tavuk gögsü
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 sivribiber 
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı  salça
  • tuz- karabiber- nane-kekik
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı sıvıyağ(patlıcanları kızartmak için)
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı olarak soyulur.
Ortadan ikiye kesilir. iki silindir şekli olacak şekilde
İçleri bir çay kaşığı yada bir kabak oyacağı ile oyulur.
Tuzlu suda 30 dk kadar bekletilir.
1 su bardağı sıvı yağ kızdırılarak yıkanmış olan patlıcanlar kızğın yağda kızartılır.süzmesi için yağlı kağıt üzerinde bekltilir .
Bir tavaya 2 adet tavuk göğsü (kuşbaşı dogranmış olarak )  alınır.
Bir miktar yağ ile güzelce kavrulur üzerine soğan eklenerek yine kavrulur.
Biberler ince ince doğanıp tavaya eklenir.
Sarımsak ,tuz karabiber ,kimyon da eklenir.
Tarçında eklenip 3 yemek kaşığı sıcak su eklenerek tavukların pişmesi sağlanır .
Pişen tavuklar patlıcanların içine konur. üzerine dilimlenmiş domates eklenir.
2 yemek kaşıgı salça su ile karıştırılarak bir fırın tepsisine konur .üzerine patlıcanlar konulup bir folya kağıt ile kaplanır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirildiktan sonra servis edilir .

Yorum Gönder

0 Yorumlar