Yumurtalı Mantar


Herkese selamlar arkadaşlar,akşamdan beri tansiyonum yükseldi:))sayfamda bazı arızalar
çıkardım suçlu kesinlikle benim :)tekrar yapılandıramadım oğlumun her dediğini yapıp:)köle
isaura durumundayım:) istekler sonlanırmı bilmem,işallah kısa zamanda istediğim şekle dönüştürebilirim.
Bugün hazırladığım mantar yemeği hepinizin bildiği ve her zaman hazırladığınız bir lezzet
ben tariften ziyade mantar nasıl haşlanır ,nasıl muhafaza edilir bunu ön planda tutmak isterim.
Mantar nasıl haşlanırı klasik tatlar arkadaşımın sayfasından öğrendim artık mantarı fazla alarak her zaman evde bulunmasını sağlıyorum ısrarla tavsiye ediyorum herkese ,ayrıca klasik tatlar arkadaşıma teşekkürü bir borç bilirim çok faydalanıyorum sayfasından.mantar nasıl haşlanır orjinali burada.Bende arşivde kalması için yazacağım.
Malzemeler:
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 tane kuru soğan
1 tane pırasa
1 kase haşlanmış mantar
2-3domates
1-2tane biber
yeterince tuz
Hazırlanışı:
soğanları yemeklik doğrayın zeytinyağ ile birlikte kavurun ısı alınca ince doğranmış prasa,biber
mantar,tuz ilave edin bu arada domatesleri küp kesip ilave edin,kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin .ateşten almadan önce yumurtayı ister bütün kırın ,veya çırpılmış yumurta serin ,yumurtalar pişince ocaktan alın.
Mantar Nasıl Haşlanır
Malzemeler:
400 gr mantar
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Mantarlar temizlenip yıkandıktan sonra tencereye su, limon ve tuz koyulup kaynatılacak kaynamış olan suya mantarlar atılacak ,kapağı hiç açılmayacak, ara sıra karıştırılacak tam 5 dakika sonra ateşten alınacak kendi suyu içinde soğutulacak ve kendi suyu ile muhafaza edilecek.
NOT:mantarın bıraktığı su biraz kara görülebilir hiç endişelenmeyin , mantarlar beyaz kalıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar