Kaşarlı Sebzeli Krep


MALZEMELER:

  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet carliston biber
  • Kaşar peyniri
Krep için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • bir çimdik tuz
  • Aldığı kadar un
  • biraz sıvıyağ
YAPILIŞI:
Süt derin bir kaba konur.İçine yumurtalar kırılır ve bir çimdik tuz atıp biraz un katılır.Güzelce  çırpılır.
Kıvamı kek kıvamından biraz daha akışkan olacak şekilde ayarlanır.
Tavaya bir çay kaşığı kadar sıvıyağ koyulur.
Yarım kepçe krep dökülüp elinizle tavayı çevirerek her yana yayılmasını sağlanır.
(Ne kadar ince olursa o kadar iyi.)
Arkalı önlü pişirilir.Bir tabağa alınır.Krep Malzemesi bitene dek tavya önce bir damal yağ sonra yarm kepçe krep hamurundan dökülerek pişirilir.
Daha sonra 1 adet kabak,1 adet kırmızı biber ve carliston biberler jülyen olarak doğranır.(yani uzunlamasına ince ince doğranır.) Bir yemek kaşığı yağ ile tavada güzelce sotenir.
Hazırlanan içlerkreplere sarılarak rulo yapılır.Ruloların üzerine kaşar konulup kaşarlar eriyene dek fırında ısıtılır.Sıcak sıcak Tüketilir.Afiyet olsun...

Yorum Gönder

0 Yorumlar