Kıymalı Milföy Böreği


Malzemeler
  • 1 paket milföy hamuru
İç harcı
  • 300 gr kadar kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivribiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 y.k. salça
  • 2-3 y.k. sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Milföy hamurunu küçük kareler çıkaracak şekilde kesilir.
İç harcı hazırlamak için, sıvıyağı orta boy tencereye alır incecik kıydığınız kuru soğanı ve daha sonra da sivribiberi eklenir 5-6 dakika kadar kavrulur.
Kıymayı ilave edip tamamen pişene dek arada karıştırarak kavurulur.
Tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatılır.
Oda sıcaklığına gelince kıyıylmış maydanoz eklenir  karıştırılır.
Kare milföy hamurlarının içine 1 yemek kaşığı kıyma harcından koyup üçgen şekilde kapatılır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 200 C fırında 15- 20 dakika yada kızarana kadar pişirilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar