Oglumun Dogum Günü Pastasi




Oglumun dogum günü icin yaptigim pastaydi bu.Yakisikli prensim 7 oldu artik bu yil.Umarim bir dahaki dogum günlerine cok daha güzel pastalar yapabilirim.Bu yil hayal gücümle birlikte bu pastayi yapabildim:)

Malzemeler;

Pandispanyasi icin;

4 yumurta (sarı ve beyazlarını birbirine karışmayacak şekilde ayırın.)

1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)

1/2 çay bardağı su (küçük çay bardağı)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardagi un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ara Kremasi Icin;

2 paket krema

2 Paket krema sertlestirici

2 Paket vanilya

2 Adet muz ve damla cikolata

Üst kremasi icin;

dr. oetker yada herhangi bir marka pasta kremasi

renklendirmek icin gida boyasi

Keki Islatmak Icin;

3-4 kasik cilek receli

3/4 su bardagi su

Yapilisi;

Fırınınızı 170 dereceye getirip ısıtın.

Yumurta sarıları ve toz şekeri, şeker iyice eriyene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.

Su, süt, nişasta,ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

En son un ve kabartma tozunu ilave edin, düşük devirde çırpmayı sürdürün.

Başka bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çırpın.

Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karıştırın.

Hamuru altina yagli kagit serdiginiz kek kalibiniza(ben kelepceli kek kalibi kullaniyorum) döküp spatulayla tepsinin her yerine eşit olarak yayın. Hamurun kıvamı çok akışkan olmadığı için tepsiye spatula ile yaymanız gerekebilir.Kekin piserken rahatca tirmanabilmesi icin kek kalibinizin kenarlarini yaglamayin.

Önceden ısıttığınız fırında ortalama 30 dk pisirin.

Fırından alıp biraz ılınmasını bekledikten sonra, kenarlarını bıçakla tepsiden ayırın.


Pandispanyayı tepsiden çıkarıp tabanındaki yağlı kağıdı sıyırın.Iyice soguduktan sonra istediginiz gibi 2 veya 3´e bölün.Ben üce böldüm.

Ara Kremasi icin gerekli olan malzemeleri sirasiyla cirpin.Cilek recelinide suyla birlikte karistirin.

Pandispanyanin ilk parcasini recelli su ile islatin.Ara kremanin yarisini üzerine sürün.Üzerine muzun birini dograyip dizin ve damla cikolatalari serpistirin.
Ikinci kat pandispanyayida üzerine koyun ve ayni islemi bu kat icinde tekrarlayin.

Son katida üzerine kapatin ve yine recelli su ile bu katida islatin.Hazir pasta kremasini üzerinde yazdigi gibi hazirlayin.Pastanizi bu krema ile sivadiktan sonra kalanini ikiye ayirin ve istediginiz gibi gida boyasi ile renklendirin.

Ben mavi ile renklendirip,istedigim gibi süsledim.Zaten bundan sonrasi sizin hayal gücünüze kalmis.



NOT;Pastalariniz icin yapacaginiz keki kolay kesebilmek istiyorsaniz mutlaka bir hatta iki gün önceden kekinizi pisirin.
Taze keki kesmek hicte kolay olmuyor,biraz bayatlamasi isinizi cok kolaylastiracaktir.
Birde eger kekiniz pistikten sonra icine cökme yapacak olursa,uygun bir yere temiz bir bez serin ve kek kalibini ters cevirin.Bu sekilde sogumaya birakin.
Kekinizin icine cökmedigini göreceksiniz ..

Afiyet olsun....

Yorum Gönder

0 Yorumlar