Ana Yemekler
Sebzeli Tavuk Sarma
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet carliston biber
- 1 adet patates
- Tuz
- Kekik (Bağdat Baharat
- Karabiber (Bağdat Baharat)
- 2 yemek kaşığı yağ
Yapılışı:
Patesler doğranıp 1 yemek kaşığı yağ ile karıştırılır .Üzerine kekik eklenip harmanlanır.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ eklenir ve jülyen olarak doğranmış kabak,kırmızıbiber ve carliston biber eklenir.Güzelce kavrulur.Üzerine baharatlarda eklenerek sotelenir.Tavuk göğüsleri et döveceği ile inceltilir.(yada ben gibi alırken kasabınıza güzelce inceltin.Ne kalın ne ince olacak )
Tavuk göğüslerine hazırladığımız harç eklenir ve rulo yapılır.Tutturmak içinde kürdan kullanılır.Ve fırına atılıp güzelce pişirilir.Pişen etleri çıkarıp dilimleyerek ve yanına garnitür olarak hazırladığımız patatesleri ekleyerek servis edilir.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder
0 Yorumlar