Kanlıca Mantarı


İyi akşamlar herkese, kanlıca mantarların semt pazarlarında bol olduğu zamanlardayız ,mantar
seven arkadaşlar ellerini çabuk tutarlarsa bu muhteşem lezzeti bir de benim tarifimle denemiş olurlar.hazırlanışı çok kolay .
1 kğ kanlıca mantarı kırmadan güzelce yıkanır suyu süzüldükten sonra büyükçe kapaklı bir tavaya alınır,üzerine tuz ,karabiber (karabiber tadı baskın olmamalı)1-2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 tatlı kaşığı tereyağ (küçük parçalar halinde tavaya dağıtılmış olarak)mantarların üzerine döşenir.Harlı ocak üzerinde suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir çok kurutmadan.
ılık olarak servis edilir.
Not:arzu edilirse kekik de kullanılabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar