*** JÖLELİ MUZLU PASTA ***

♥ Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!



*** JÖLELİ MUZLU PASTA ***

Çok pratik ve güzel bir tarif. Diğer jöleleride denemeyi düşünüyorum.Sizlerede tavsiye ederim. Bu harika pasta tarifi için balım arkadaşım Fatoş'a çok teşekkürler.




Malzemeler:
2 paket Kenton muzlu jöle ( %100 bitkisel )
2 paket Kakaolu Ülker Piknik bisküvi
3 adet muz
1 paket muzlu puding+3 bardak süt

Yapılışı:





Derin bir kaseye sıcak su koyun ve jöleleri yavaş yavaş, karıştıra karıştıra boşaltın ( paketin üzerinde tarif edildiği şekilde uygulayın ).
İçine verev doğranmış 3 adet muzu ekleyin.
Suyla çalkalanmış bir kalıba jöleyi boşaltın ( kek kalıbı öneririm ).
Üzerine, Jöleyi kapatacak şekilde 2 paket kakaolu piknik bisküviyi döşeyin.
Tencereye 3 bardak sütü ve muzlu pudingi alıp,pişirin.
Bisküvilerin üzerine pişen pudingi gezdirin ve düzleştirin.
Ağzı kapalı bir halde 1 gece yada birkaç saat buzdolabında bekletin ve kalıbı ters çevirin.
Dilimleyerek hemen servis edin ( pastayı servis edeceğiniz zaman dolaptan çıkarın ve bekletmeyin. yoksa jöle erir ).
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.






DİĞER PASTALARIM İÇİN TIKLAYIN LÜTFEN.

Yorum Gönder

0 Yorumlar