Börekler
ARNAVUT BÖREĞİ (pratik)
Neyse....Sizin de uzun süredir canınız şöyle güzel bir börek istiyor ve erteliyorsanız bu hafta sonu ya da haftanın herhangi bir günü bu böreği yapmanızı tavsiye ederim.Lezzeti ertelenmeyecek kadar güzel,yapılışı da bir o kadar basit..
MALZEMELER
12 adet milföy
2 adet yufka
1 şişe soda
2 yumurta
1 çaybardağı yağ
Herhangi bir iç malzemesi
YAPILIŞ
6 adet milföyü yanyana dizerek,kenarlarından bastırın ve birbirine yapıştırın.Altını ve üstünü unlayarak bir merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açın.Tepsiyi yağlayarak hamuru yerleştirin.Yufkayı bu hamurun üzerine buruşturarak yerleştirin.Arasına dilediğiniz bir iç malzemeyi ilave edin.Diğer yufkayı da bu iç malzemesinin üzerine yerleştirin.Kalan 6 adet milföyü aynı şekilde açarak en üste yerleştirin.Yumurta,yağ ve sodayı güzelce çırpın.Dilimlediğiniz böreğin en üstüne dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar 20-25 dk.pişirin.
AFİYET OLSUN...
Yorum Gönder
0 Yorumlar