BULYON HAMURLU TAVUKLU POGACA TARIFI


Bulyon hamurlu tavuklu pogaca
Degisik pogaca tarifi hamuruna hic bulyon koyup denedinizmi?
denemediyseniz iste size muhtesem bir tarif
Tarif icin sevgili Nil'e (Nenenmutfakta'ya) cok tesekkür ederim
Arkadasim ic harcini sosili yapmis öylede deneyebilirsiniz

*** BULYONLU TAVUKLU POGACA ***
MALZEMELER:
* 5,5 su bardagi un
* Yarim paket yas maya 42 gr olanin yarisi
* 2 tatli kasigi seker
* 1 yemek kasigi tuz
* 2 cay bardagi sivi yag
* 1 cay bardagi yogurt
* 1 su bardagi sicak su
* 2 tane tavuk bulyon
IC MALZEMESI:
* 2-3 tane tavuk gögsü
* 1 tane kuru sogan
* 2 tane sivri biber
* 1 tatli kasigi salca
* Tuz,karabiber,arzu ederseniz curry
YAPILISI:
* Bulyonlari sicak suyun icinde iyice eritin
* Unu yogurma kabina alin ortasini havuz gibi acin
* Tüm malzemeleri koyup yumusak bir hamur yogurun
* Hamur civik olursa un ekleyebilirsiniz
* Ici icin sogani ve biberi soteleyin tavuklari,kücük kücük
dograyip ilave edin kavurun
* Salcasini ve baharatlarida ekleyip pisirin
* Mayasi gelen hamurdan yumurta bübüklügünde
bezeler alin cay tabagindan az daha büyük acip ic harctan koyun
* Yagli kagit kullanmiyorsaniz tepsinizi yaglayin ve
* Pogacalari dizin yumurta sarisi sürüp 190 derecede önceden
isitilmis firinda pisirin
*** AFIYET OLSUN ***




NOT :Bu hamuru aksamdan yogurup buzdolabina koyabilirsiniz
sabah yapmadan 1 saat önce cikarip oda isisina gelince yapabilirsiniz
diger bir noktada tavuklu ic yerine sosilide yapilabilir

Yorum Gönder

0 Yorumlar