ÇÖMLEKTE KEŞKEK

Sevgili arkadaşım Güner'den Amasya'ya özgü yöresel lezzetlerden biri olan Çömlekte keşkek...Amasya ve çevresinde bayram sabahları mahalle fırınlarında pişirilen keşkeği bayram yemeği olarak yemek adetmiş.Arkadaşım Güner ve ailesi de bu adeti devam ettiriyorlar :) Ellerine sağlık arkadaşım diyerek tarife geçiyorum :
.
3 kase buğday
750 gr dana eti
3 tatlı kaşığı tuz
50 gr tereyağı
su
.
üzerine :
tereyağı ,kırmızı biber,biber salçası
.
Buğday bir gün önceden ıslatılır.Ertesi gün buğdaylar,et,tuz ve tereyağı çömlek içine konur.Çömleğin ağzı folyoyla kapatılıp odun fırınına gönderilir. 3 saat fırında pişirilir. Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir.Servis yapılırken biber salçası ve kırmızı biberle kızdırılmış tereyağı üzerine gezdirilir.
.

Yorum Gönder

0 Yorumlar