*** HALKA TATLISI ***

halka tatlısı

Ramazandan kalma bir tarifle karşınızdayım. Özellikle kalabalık davetler ve misafirler için,çok bereketli ve enfes bir tatlı. İlkokul çağlarından, anılarımda yer edinmiş bir lezzet. Okul çıkışı arkadaşlarla mutlaka okul önünde satılan halka tatlılarından alır ve afiyetle yerdik. Anne ve babalarımızın ısrarcı tembihlerine rağmen. Meğerse aynı tat evdede,hatta dahada muhteşem bir lezzet olarak yapılabiliyormuş. Denediğime değdi doğrusu. Kesinlikle sizlerede tavsiye ediyorum. Bu nefis tarif için sevgili Yasemin arkadaşıma çok teşekkürler ediyorum.


*** HALKA TATLISI ***


halka tatlısı

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı irmik
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kızartmak için; bol sıvıyağ

Şerbeti İçin; 1 kg. şeker
3,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Bu ölçülerden baya bir tatlı çıkıyor.Siz az yapmak isterseniz ölçüyü yarıya indirebilirsiniz.
Öncelikle şerbeti yapın. Bunun için;tencereye şeker ve suyu alıp,10 dakika kısık ateşte kaynatın. İçine limon suyunu ilave edip,5 dakika daha kaynatın ve soğutun.
Karıştırma kabında 3 yumurtayı çırpın ve içine sıvıyağ,süt,yoğurt ilave edin.
Harcı tekrar çırpın ve irmik,un,vanilya,kabartma tozu ekleyin.
Harcı; ince ve tırtıklı uç taktığınız bir krema torbasına alın. ( Ben Tupperware Dekoratör Krema Pompası kullandım ).
Tavaya bolca yağ koyup,ısıtın.
Harcı tavaya yuvarlak halka şeklinde sıkın ve arkalı önlü kızartın.
Tatlıları soğuk şerbete atın ve fazla bekletmeden çıkarın ( eğer tatlılar şerbette çok fazla kalırsa yumuşar ve çıtırlığını kaybeder ).
Dışı çıtır,içi yumuşacık halka tatlılarınız servise hazır. Isrdığınız andan itaberen içinden şerbetler fışkıran nefis bir lezzet.
Afiyet bal şeker olsun.

halka tatlısı

Yorum Gönder

0 Yorumlar