Çocuk Pançosu Pelerini

çocuk pançosu:panço modelleri,panço modeli,panço örnekleri,panço örneği
çocuk pelerini:pelerin modelleri,pelerin modeli,pelerin örnekleri,pelerin örneği
panço 1

panço 1 tarifi
Alıntı:1) 4 numara şişe yeşil Anchor bebe yünüyle 120 ilmek atın.2) 2 sıra haraşo örün3) Pembe ip ile 6 sıra düz örgü örün. Pembe ipin ilk sırasında 55 ilm. düz 1 ilm. ters örerken 1 ilmek eksiltin,6 ilm. düz, 1 ilm. ters örerken 1 ilmek eksiltin, 55 ilm düz örün. her sırada 6 ilmeğin sağından ve solundan 1ilmek eksiltin.(Saç örgüsü için zemin hazırladık)
4) 1 sıra krem rengi düz örün. 5 ilmek ördükten sonra 6. ve 8. ilmeği çaprazlayarak 1ilmek eksiltin. Sıra sonunda da 5 ilmek kala çaprazlayarak 1 ilm. eksiltin.5) Toplam 48 ilmek olduğunda yaka için ilmekleri 24+24 ikiye ayırın.6)Aynı şekilde örmeye devem edin.7)16+16 ilmek kaldığında ilmekleri beklemeye alın.8) Arka parçayı da ön gibi örün.(Sadece yaka için ikiye ayırma işlemini yapmayacaksınız.)32 ilmek kaldığında ön parçadaki ilmeklerle birleştirerek aynı şişe dizin.9) 20cm düz örerek kapşonu örün ve bitirin.Yanlarını tığ ile birleştirin.Saçaklarını bağlayın.Şişe yeşil ip ile 30 ilmek atarak kare şeklinde cep yapın.Pançoya cebi dikin. Bebeği kendi hayal gücünüzle örün.Cebin içine koyun.Benden bu kadar. Elimden geldiğince ,dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Anlatamadığım bir yer varsa tekrar yardım etmeye çalışırım. Örmek isteyenlere kolay gelsin.

panço 2

panço 2 tarifi
Her ikisini de yakadan başlayarak örülür. kullanılan ip Nako bebe yünü.(Size de bu markayı kullanmanızı öneririz. 98 ilmek atarak başlanır.2 düz 2 ters lastik örülür.5 cm olduğunda bir sıra haroşo örülür.(yaka dönsün diye).Bir 5 cm daha örülür.2 ilmek birlikte alıp bir ilmek dolayarak kordon geçirmek için delikleri oluşturulur.Sonra 49 ilmeğe ip geçirip bekletilir. Onlar bir yanda bekleye dursun diğer 49 ilmeğin 24 ilmeğini düz örülür. 1 dolanır 1 örülür 1dolanır 24 ilmek örülür. Arkasıraya geçtiğimizde şişimizde 51ilmek vardır.Arka sırayı arttırmadan aynı örülür.Ön sıraya geçtiğimizde 25 ilmeği düz örün 1 dolayın 1 örün 1 dolayın 25 ilmek ilmek örün.Arkasıraya geçtiğimde53 ilmeğimiz vardı.Bundan sonrası hep böyle. Bir ayrıntı daha var 6 sırada bir yanlardan 5 ilmek içerden arttırma yapın.İstediğimiz büyüklüğe gelince tüm ilmekleri bir defada kesilir.
not:örnekler adresini tesbit edemediğim bir siteden alıntıdır.hoş görülür umarım.

Yorum Gönder

0 Yorumlar