Kızartmalar Karnıbahar Kızartması

Karnıbahar Kızartması - Malzemeler - İçindekiler


1 orta boy karnıbahar

2 yumurta

4 yemek kaşığı un

Yarım su bardağı süt

Tuz



Kızartmak için; sıvı yağ

Üzeri için;

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

Tuz

Mayonez


Karnıbahar Kızartması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?


Karnıbahar köklerinden kesilerek çiçek gibi çıkarılır, yıkanır, kaynayan tuzlu suda haşlanır fazla yumuşatılmaz, süzülür biraz soğuduktan sonra diğer tarafta süt yumurta un ve tuz isteğe göre pul biber yada karabiber eklenir iyice çırpılır boza kıvamına gelince haşlanmış karnıbaharlar teker teker bu bulamaca batırılıp kızdırılmış sıvıyağda nar gibi kızartılır. Üzerine dövülmüş sarmısak ve tuzla hazırlanan yoğurt dökülerek servis yapılır. İstenirse yoğurda mayonez eklenebilir...

Yorum Gönder

0 Yorumlar