BALIK
FIRINDA PALAMUT
Orjinal adı "Kereviz Yaprağında Palamut Buğulama"
Tarifi okuyunca bunu bir deneyeyim dedim.
Turşu mevsimi olduğu için pazarımız her hafta kereviz yaprağı satan tezgahlarla dolu olurdu.
Benim bu tarifi denemeye karar verdiğim gün ortalıkta tek sap bile kereviz yaprağı bulamadım.
Bende onun yerine maydanoz kullandım.
Tarif buğulama olarak geçiyor ama palamutları dik olarak yerleştirdiğimiz için suya pek temas etmiyor ve çıtır çıtır kızarıyor.
Palamutlar birbirine yapışmasın diye dilimlerin arasına kırmızı balık soğanlarından birer dilim yerleştiriliyor.
Tadını çok beğendiğini palamutu hep böyle pişirebileceğimi söyledi.
Seve seve kabul ettim, fırında piştiği için çok uğraştırmıyor ve ocak yağlanmıyor.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA PALAMUT;
Malzemeler;
1 adet halka şeklinde doğranmış palamut,
1 demet maydanoz,
2 adet kırmızı soğan,
1 adet limon,
3-4 kaşık zeytinyağı,
Cherry domates, tuz ve biberiye.
Yapılışı;
Dilimlenmiş palamutları yıkayıp, süzün.
Maydanozları yıkayıp, doğrayın.
Fırın tepsisine önce maydanozları yerleştirin.
Üzerine dilimler halinde olan palamutları bir dilim palamut, bir dilim halka olarak doğranmış kırmızı soğan olmak üzere yerleştirin.
Limon dilimleri ve cherry domateslerini de yerleştirin.
Balıkların üzerine bir kaç kaşık zeytinyağı damlatın.
Tuz ve biberiyeyi üzerlerine serpin.
2 su bardağı su ekleyin.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Yorum Gönder
0 Yorumlar