Kekler
Krem Şantili Kek
Herkese sevgiler selamlar,havuçlu kek tarifimden yola çıkarak hem sinangilin limon aromalı kekununu ve krem şantinin kek hamurundaki karışımını denemiş oldum.kek pişip soğuduktan sonraki lezzetini ben beğenmedim damakta bir acılık bıraktı,limon aroması çok sentetikti fakat
bir gün sonraki tadışımda aromadaki sentetik kokusu ve acılık gitmişti yumuşacık çok güzel
bir kek olmuştu.Fena değildi ,klasik bir un ile mutlaka deneyeceğim krem şantinin kek üzerindeki lezzetini daha iyi görebilmek için.Hepinize iyi hafta sonları diliyorum.
Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker (tatlı sevenler 1,5 su bardağı koyabilir)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ(krem şanti olduğu için azalttım)
1 çay bardağı ceviz
2,5 su bardağı limonlu kekun
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Öncelikle krem şantiyi süt ile karıştırıp hazırlıyoruz . Başka bir karıştırma kabında yumurta ile şeker çırpılıp sırası ile sıvı yağ ,süt ilave edilip çırpılır ve kekun yumurtalı karışıma dökülür ,ceviz ilavesi ile karıştırılır. Hazırladığımız krem şanti kaşık ile fazla çırpmadan hamura karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına dökülür.170 derecedeki önceden ısıtılmış frında pişirilir.Hazırlamak isteyenlere şimdiden kolay gelsin.
Yorum Gönder
0 Yorumlar