Etli Nohutlu Bulgur Pilavı


Geçmiş zamandan günümüze kadar, değerüni ve sofralarımızdaki yerini koruyan bulgur, aslında tam baştacı bir besin. Pirinçten çok daha faydalı olduğundan dolayı, mümkünse, pirinç yerine tüketilmesi gereken bir yiyecek.
İçeriğinde, B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bulunur.
Diğer özelliklerine gelince;
*Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir. Çünkü, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir.
* Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz.
* Bağırsak ve kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
* Fakat hemen önemli bir hatırlatmada bulunalım. Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir. Mide şikayetlerini de artırabilir.
Bu kadar besin değeri yüksek olan bulguru bende soframdan eksik etmiyorum .Bu bilgileri verdikten sonra dilerseniz yemeğimize geçelim


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı DURU Pilavlık Bulgur
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik TAMEK haşlanmış nohut
  • 100 gr dana Kuşbaşı  (et miktarını isterseniz arttırabilirsiniz.)
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • Karbiber (Bağdat Baharat)
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz ot baharatı
Yapılışı:
6 bardak su ile 100 gr dana kuşbaşı bir düdüklüye konularak 15 dk haşlanır.
3 yemek kaşığı yağ tavaya alınır.İnce ince kıyılmış kuru soğanlar eklenir pembeleşince yıkanmış bulgurlar eklenir.Biraz kavurduktan sonra haşlanmış nohutlar haşlanmış etler eklenir .
Haşladığımız etten 2 su bardağı kadar et suyu eklenir.Üzerine bulgurları geçecek kadar sıcak su eklenir.
Tuzu ve tuzotu eklenir. .(tuzot eklemek zorunda değilsiniz ben tadını sevdiğim için ekliyorum .)
Tavanın kapağı katılıp suyu çekene dek pişirilir.Servis ederken karabiber ile renklendirilir.
Benim eşim bulgur asla yemez ama bunu yedi düşünün artık ne kadar güzel olduğunu mutlaka deneyin derim .
Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar