TATLILAR
MİDYE TATLISI
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yeteri kadar un
- İçine : iri kıyılmış ceviz
- Açmak için : nişasta
- Üzerine : 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Şerbeti için : 4 su bardağı su,4 su bardağı şeker,yarım limon suyu.
Ön hazırlık olarak tencereye su ve şekeri alalım,yarım limon suyunu ekleyip şerbeti hazırlayalım. Eğer tatlımızı hemen tüketmeyeceksek, şerbetini daha sonra hazırlayıp dökebiliriz. Tatlımızı şerbet dökerken dikkat edeceğimiz nokta biri sıcak biri soğuk olacak.Şerbetini daha sonra döküyorsak eğer,şerbeti ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk tatlımızın üzerine dökelim.
Yorum Gönder
0 Yorumlar