ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

Kerevizi pek sevmezdim,sevmezdim diyorum çünkü eskiden :) 2-3 yıldır portakal suyuyla pişiriyorum ve tadına doyamıyoruz.Kızım da itiraz etmeden yiyor.
.
2 adet büyük boy kereviz
2-3 adet patates
1 havuç
1 kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 portakal suyu
1/2 limon suyu
zeytinyağı
tuz
maydanoz
.
Kerevizler ve patatesler yıkanıp soyulur,küp küp doğranır. Havuç halka halka doğranır.Düdüklü tencereye zeytinyağı konup rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsaklar pembeleşene kadar kavrulur.İçine kereviz,patates ve havuçlar ilave edilir. Portakal suyu ve limon suyu da eklendikten sonra 1 çay bardağı kadar su konup tuzu atılır.Tencerenin kapağı kapatılır,mandalı indirildikten sonra 10 dakika pişirilir.Ilındıktan sonra kıyılmış maydanozla süslenerek servis yapılır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar